Кошик
0.00 

Цитрат натрію (натрій лимоннокислий 3-зам. фарм) Е331

14.00 26.00 

Введення в косметичні засоби: 0,5-1,5%.
Введення в мило з нуля: 0,5-5% від кількості олій. Розчинити у воді до введення лугу.

Артикул 5443
Категорія

Опис

Цитрат натрію – натрієва сіль лимонної кислоти. Популярна та повністю готова добавка для виготовлення натурального мила. Виключає необхідність розраховувати додатковий луг.

Також використовується у виготовленні косметики ручної роботи для стабілізації засобів, регулювання рівня pH, має консервуючу здатність.

Пам’ятайте, якщо ви використовуєте лимонну кислоту — для неї розрахунок додаткового лугу обов’язковий!

 

Загальна інформація та властивості

Цитрат натрію одержують шляхом нейтралізації лимонної кислоти їдким натром. Після цього продукт кристалізується.

Обережно! При вдиханні може спровокувати подразнення дихальних шляхів!

INCI: Sodium Citrate
Хімічна формула: Na3C6H5O7
Міжнародна назва: trisodium citrate dehydrate, citric acid trisodium salt dehydrate, E331
Синоніми: натрій лимоннокислий двоводний харчовий, тринатрій цитрат дигідрат, добавка Е331, лимоннокислий натрій тризаміщений, содіум цитрат
Зовнішній вигляд: дрібнокристалічний малогігроскопічний порошок білого або світло-жовтого кольору
Запах: відсутній
Смак: кисло-солоний, кисло-солодкий
Розчинність: легко у воді, нерозчинний у етилах (спирт)
рН розчину лимоннокислого натрію з масовою часткою 5%:
7,5-9
Температура плавлення: 300°C

Основні косметичні властивості:

  • буферний агент (розчин, що зберігає постійне значення pH при додаванні до нього невеликої кількості сильної кислоти або основи), який відповідає за найкращий баланс pH;
  • нейтралізує лужний ефект миючих засобів;
  • кондиціонує волосся, надає блиску та шовковистості;
  • підтримує стійкість піни, стабілізує її;
  • консервант (меншою мірою).

Для чого використовують цитрат натрію та в яких дозах?

Содіум цитрат застосовують у фармацевтичній та харчовій промисловості (як спеція зі специфічним смаком і як консервант – Е331). Має дуже широкий спектр застосування:

  • при заплідненні у тваринництві;
  • лікування захворювань сечостатевої системи;
  • у швидкорозчинних ліках на кшталт “шипучок”;
  • смакова добавка в газованих напоях та “енергетиках”;
  • для виготовлення плавленого сиру;
  • регулює рівень кислотності у кавомашинах;
  • додається до склоочисних рідин;
  • сповільнювач у гіпсо-цементних розчинах;
  • антикоагулянт при переливанні крові;
  • для виробництва пастили, десертів на желатині, мармеладу, йогуртів, дитячого харчування..

У косметиці лимоннокислий натрій — це м’який ПАР з сильним кондиціонуючим ефектом.

Він дає стабільну піну у великій кількості та зменшує вплив жорсткої води на волосся та шкіру, регулює кислотно-лужний (pH) рівень у косметичних засобах. Тому його активно додають у шампуні та мило.

Введення в косметичні засоби: 0,5-1,5%.
Введення в мило з нуля: 0,5-5% від кількості олій.

Розчинити у воді до введення лугу. Якщо ввести після, цитрат натрію через високий рН лужного розчину не розчиниться (понад 9).

 

Купити цитрат натрію за доступною ціною в Україні

Ви можете купити цитрат натрію на нашому сайті 24/7 зі швидкою відправкою до Києва та по всій Україні (крім тимчасово окупованих територій).

Зберігання та запобіжні заходи

У сухому прохолодному місці, у закритій упаковці. Не вдихати.

Додаткова інформація

Вага з пакуваннямНевідомо

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Цитрат натрію (натрій лимоннокислий 3-зам. фарм) Е331”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.